Algemene inligting

Himalaja Monal

  • Klas: Aves = Voëls
  • Bestelling: Galliformes = Hoender, Hoender
  • Familie: Phasianidae, of Pavonidae = Fazant, of pou
  • Subfamilie: Phasianinae = Fasan, Fasante
  • Genus: Lophophorus = Monals
  • Kyk: Lophophorus impeyanus = Himalaja Monal

Kyk: Lophophorus impeyanus = Himalaja Monal

Verspreiding: Die Himalaja-monaalreeks word beoefen deur Oos-Afghanistan, Noordwes-Pakistan, Suider-Tibet, Birma. Die hoof habitat is gemeng in die samestelling van ligte woude op die rotsagtige hange van heuwels en berge.

Die grootte van 'n volwasse individu van die Himalaja-monaal is 56-64 cm. Die man van die Himalaja monala, geklee in 'n veelkleurige outfit met 'n metaalglans, lyk werklik luuks. Op die nes seisoen maak die mans wat met al die kleure van die reënboog giet, nou en dan die huidige vlug oor rotsagtige rûe en kranse, wat een van die indrukwekkende prente van wildlewe bied wat in die woude van Suid-Asië waargeneem kan word.

Die wyfies van die Himalaja-monaal word baie meer beskeie geverf, wat hulle help om onbewus te bly gedurende die broeiseisoen. Broedeiers, gewoonlik bestaande uit 4-5 eiers, word slegs deur die wyfie beset.

Himalayan-monale woon die grootste deel van die jaar in eikebome en gemengde woude. Hier vind hulle hul kos. Die basis van hul dieet bestaan ​​uit 'n verskeidenheid terrestriële insekte en hul larwes, asook die bolle van sommige plante. In die herfs klim die voëls oor die bosgrens na die gebied van bergweide, waar hulle hoofsaaklik op inseklarwes voed. Monale kan kos onder die sneeu dikte tot 30 cm kry.

Dit word opgemerk dat, soos alle ander vorme van fazanten, die Himalaja-monale in die hele reeks die meeste ly van 'n persoon wat hulle oral jag en vleis en dikwels pragtige vere.

voortplanting

Die paringseisoen begin in April, wanneer die voëls op hoë hoogtes is, en afhangende van die habitat kan duur tot Junie.

Om die aandag van damesmense uit te lok, gee 'n harde piercing uit. Dan word die huweliksdans verrig, waartydens die stert soos 'n waaier oopmaak en die blink vere in verskillende hoeke gedemonstreer word.

Dikwels bied die man 'n geskenk aan die vrou van sy hart in die vorm van 'n blink kiezel of voer.

Nadat die wyfie haar belangstelling toon, het die paar saam. Toekomsmoeder is op soek na 'n afgesonderde plek en begin 'n nes bou. Binnekort kom 3 tot 5 eiers daarin.

Vir 27 dae en tot die vere van die kuikens inkubeer die vroulik die koppelaar onafhanklik en gee om vir die jonges. Gedurende hierdie tydperk beskerm die man die gebied rondom die nes van roofdiere. Om weg te kom van ouerlike probleme, gaan hy dikwels intieme kommunikasie met ander vroue, maar keer altyd terug na sy wettige vrou.

In die herfs loop moeders hul eie jong geslag op die hange van die berge. Met die koms van die winter kan die mannetjie verskeie wyfies met 'n bros onder beskerming neem. Na 6 maande word die jeug onafhanklik en vlieg weg op soek na kos en nuwe kamerade. Monale bereik seksuele volwassenheid met twee jaar.

Die inhoud van die Himalaja-monale in gevangenskap

Tans word hierdie pragtige voël nie bedreig nie. Ten spyte van die feit dat die inwoners van die Kulu-vallei fazanten gebruik het om vanselfsprekende plesier te eet en hul pragtige vere vir versiering gebruik is, het die aantal monale nie afgeneem nie. Oor die afgelope paar jaar het voël jag aansienlik gedaal.

Hou van Himalaja-monsters in gevangenskap word as moeilik en lastig beskou, hoewel hulle onlangs deur baie Europese en Noord-Amerikaanse telers suksesvol geteel is.

Die wyfies het 'n rustige ingesteldheid en word maklik getem, maar die mans is meer aggressief en tydens die paringstyd gee hulle 'n baie harde stroom uit.

Monalen verdra die ryp goed en doen in die winter geen geïsoleerde kampe nie, maar in die somer benodig die voëls skuiling van die son. Telers probeer om hul troeteldiere in pare te hou, maar van nature is hulle poligame.

Die Himalaja-monaal is een van die grootste spesies in sy familie. Die lengte van 'n volwasse voëltjie bereik 0,7 m. Die mannetjie weeg tot 2,4 kg, en die vrou is ongeveer 2,2 kg. Die kop van die mannetjie is versier met die motley tuft, en die stert met bruin vere.

Die vlerke is ligbruin. Plumage op die agterkant met blougroen en rooi pers blomme. Op die rooibruin nek is 'n heldergroen kop met 'n blou oogring.

Die wyfie op die kop het ook 'n kam, maar dit is bruin van kleur en kleiner. Haar vere is in bruin kleure geverf met ligte strepe. Op die nek is wit vere.

Die lewensverwagting in die natuur is nie vir seker bekend nie, en in gevangenskap is die monaal 10-12 jaar lank.

Kyk na die video: Himalayan adventure sports: Wild Adventure archival teaser for television (Oktober 2019).

Загрузка...